Profiel

Ik ben niet fulltime beschikbaar, kom ik dan ook in aanmerking? 

Wij zoeken kandidaten, die minimaal 32 uur per week willen en kunnen werken. 

Ik studeer af in 2022, kan ik me wel alvast aanmelden?

Als je interesse hebt en nog niet bent afgestudeerd, laat het ons dan weten! Wellicht kunnen we iets voor je betekenen in de vorm van een stage of afstudeeropdracht. En anders is het zeker leuk elkaar alvast te leren kennen, als je afgestudeerd bent kan je dan snel beginnen.  

Ik heb geen afgeronde hbo-opleiding, kan ik mij wel opgeven?

Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.  Voor ons is vooral een leergierige, gemotiveerde en nieuwsgierige houding belangrijk. Als jij ons kunt laten zien dat jij de juiste motivatie en kwaliteiten hebt om het vak van recruiter succesvol uit te voeren, dan helpen wij jou graag de kneepjes van het vak te leren.    

Ik heb een opleiding gedaan die niet echt raakvlakken heeft met recruitment, maar heb wel affiniteit met dit vakgebied, kom ik dan in aanmerking?

Neem contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.  Voor ons is vooral een leergierige, gemotiveerde en nieuwsgierige houding belangrijk. Als jij ons kunt laten zien dat jij de juiste motivatie en kwaliteiten hebt om het vak van recruiter succesvol uit te voeren, dan helpen wij jou graag de kneepjes van het vak te leren.       

Ik heb geen commerciële werkervaring maar typeer mezelf wel voel mij wel commercieel, kan ik mij aanmelden?

Jazeker, op basis van jouw aanmelding nemen we contact met je op en nemen we je aanmelding en ervaring samen door. Op basis daarvan besluiten we of het zin heeft deel te nemen aan de dag.

Ik heb de afgelopen 10 jaar in een ander vakgebied gewerkt, ik wil graag recruiter worden, kan ik mij aanmelden?

Het traineeship is specifiek gericht op starters op de arbeidsmarkt, die zich richten op de eerste of tweede stap van hun loopbaan. Kijk gerust op https://www.destaffinggroep.nl/over-ons/werken-bij-de-staffing-groep/ voor onze andere vacatures, wellicht staat er iets voor je bij. 

Ik twijfel heel erg of ik het juiste profiel heb, kan ik alvast met iemand spreken?

Natuurlijk kan dat! Vul je gegevens in via het contactformulier en Karen, Lai-Mooi of Nicolette nemen contact met je op.  We zijn op zoek naar starters op de arbeidsmarkt, die graag met mensen werken en een commerciele instelling hebben. Je bent nieuwsgierig, leergierig en gemotiveerd je carrière een kickstart te geven. Daarnaast ben je creatief en heb je affiniteit met tech en tools.     

Traineeship

Wat houdt het vak recruitment eigenlijk in? 

Recruitment (vaak ook werving en selectie genoemd) verwijst naar het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Uiteindelijk draait het om het vinden van de juiste uitdaging voor de kandidaat en de beste kandidaat voor de vacature, zodat voor beide een succesvolle toekomst in het verschiet ligt.

Krijg ik salaris tijdens het traineeship? 

Ja, je bent vanaf de start in dienst van de organisatie en krijgt een volwaardig salaris en alle overige voorwaarden die daarbij horen (denk aan laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, vakantiedagen, etc). Sluit je het traineeship succesvol af? Dan wordt je tijdelijke contract meteen omgezet naar een vast contract voor onbepaalde tijd.

Is er een onkostenvergoeding tijdens het traineeship? 

Je hebt recht op reiskostenvergoeding.  We hebben daarvoor een standaard regeling.

Zijn er kosten voor studiemateriaal? 

Het benodigde studiemateriaal is aanwezig en er zijn geen extra kosten. 

Wat gebeurt er als ik na 2 weken besluit dat het toch niet iets is voor mij?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je er tijdens de traineeship achterkomt dat het toch niets voor je is. Laten we dan samen het gesprek aangaan, misschien dat wij hier ook iets van leren of een andere conclusie trekken. Blijf je bij je besluit? Dan bedanken we je hartelijk voor jouw inzet en wensen je alle succes met het vinden van de juiste baan. En daar denken we graag in mee!     

Ik heb een week vakantie geboekt, kan ik 1 week missen van de traineeship?

Natuurlijk kan het voorkomen dat je onverhoopt een dag moet missen. Als je vakantie boekt, doe het dan zeker in overleg met ons. Er zijn gedurende het traineeship een aantal vaste trainingsdagen gereserveerd, die je niet kunt missen. 

Waar en op welke wijze worden de opleidingsdagen van het traineeship gegeven?

Deze trainingen worden gegeven in onze ruimtes in Nieuwegein, in samenwerking met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. De gezamenlijke sessies  doen we met elkaar, waarbij we uiteraard rekening houden met de geldende corona maatregelen. Daarnaast werk je in kleinere groepjes en met collega’s aan opdrachten. Dat is deels vanuit huis, en deels vanaf het kantoor in Nieuwegein.      

Hoe groot is de groep van trainees?

Voor ons is het belangrijkste dat we trainees vinden die gemotiveerd zijn er een succes van te maken. Wanneer er een aantal tegelijk starten maken we er een klasje van. Maar, ben jij eerder of later beschikbaar dan de andere trainees? Dan zorgen we ervoor dat jij een persoonlijke coach krijgt die samen met jou zorgt voor de juiste opleidingen, coaching en praktijkopdrachten zodat ook jij een mooi traineeship doorloopt.

Door wie worden de trainingen gegeven?

De docenten van de hoog aangeschreven Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie verzorgen het grootste gedeelte van de dagen. Ook zetten wij op onderdelen andere vakspecialisten in.

Is er een persoonlijke coach?

 Ja, onze coach Lai-Mooi begeleidt alle trainees en bij haar kun je dus altijd terecht met vragen.

Is er een terugbetaalregeling als ik binnen een half jaar besluit om iets anders te gaan doen?

Er is een terugbetalingsregeling, wanneer jij start als recruiter, na je opleiding. Dit stemmen wij contractueel met jou af.

Krijg ik een certificaat als ik de traineeship heb afgerond?

Ja, van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, een officieel opleidingsinstituut.

Wat voor soort contract krijg ik?

Tijdens de wervingsdag ontvang je alle informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden. Je krijgt eerst een contract voor bepaalde tijd aangeboden, welke wordt omgezet naar onbepaalde tijd wanneer je het traineeship succesvol doorlopen hebt.

Kan ik de traineeship ook thuis volgen?

Begeleiding en de juiste coaching is essentieel voor een succesvol traineeship. We bekijken samen of er dagen zijn die je vanuit huis kunt werken, maar een groot deel van het traineeship werk je op kantoor of bij de opdrachtgever. Uiteraard nemen we de dan geldende corona-maatregelen in acht.

Zijn er kosten verbonden aan de traineeship?

Nee, aan het traineeship zijn verder geen kosten verbonden.

Wanneer ben ik geslaagd?

Wanneer je de verschillende onderdelen van de traineeship, inclusief alle opdrachten, met succes hebt afgerond.

Wat maakt dit traineeship uniek? 

Het is een mooie combinatie tussen theorie in de vorm van opleidingen gegeven door  vakspecialisten en praktijk in de vorm van meewerken aan concrete opdrachten van de organisatie. Daarnaast kom je al meteen in dienst en breng je wat je leert direct in de praktijk. 

Snel naar
Powered by:

De Staffing Groep
Fultonbaan 2
3439 NE, Nieuwegein

www.destaffinggroep.nl

ja@ikwilrecruiterworden.com